30 Haziran 2008 Pazartesi

İşte muhteşem AVCI BÖREĞİ


Herkese merhaba,
Bu tarifi Assos'ta her öğlen yemek yediğimiz lokantadaki abladan aldım. İnternette bulunan diğer tarif yufka ile yapılıyor ama siz mutlaka bu şekilde deneyin.

Malzemeler:
1/2 kg süt
750 gr kıyma
kırmızı biber
3 adet yumurta
aldığı kadar un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 baş rendelenmiş soğan, tuz, karabiber
Yapılışı:
Kıymayı soğanla kavurup, soğutun. Geri kalan malzemeyi karıştırıp, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Teflon tavaya biraz yağ sürün, hazırladığınız hamuru, küçük bir kahve fincanı ile tavaya döküp, bir tarafı kızardıktan sonra alıp, parça parça kızartın. Bu parçaların her birinin içine kavurup soğuttuğunuz kıymadan bir miktar koyup, sigara böreği gibi sarın, yumurtanın beyazı ile yapışırın . Kızarttığınız tarafın içe gelmesine özen gösterin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabına kaldırın. Daha sonra üç adet yumurtayı çırpıp hazırlayın, börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp, bol yağda kızartın, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

2 yorum:

ALi on 8 Eylül 2008 01:32 dedi ki...

mrb arkadaşım çok güzel bir blog olmus basarılarının devamını dilerim bu benim sitem bakmak istersen www.anindayorum.com görüşmek dileğiyle hoşçakal

Zeynep'in Defne'si on 25 Mayıs 2010 09:44 dedi ki...

çok teşekkür ederim. hemen bakıyorum...

Yorum Gönder